,,Co dělat a nedělat pro krásné, spokojené vztahy? Dozvíte se záhy! :)..."

,,Manželsko - rodinný, přednáškový seriál" - chci pro nás a vybírám kvalitní informace - ať je co nejlepší naše formace:)

Milovaní,

nabízím vám ,,manželsko - rodinný, přednáškový seriál":), na který jsem v neděli narazila na youtube.com a pustila si jeho 1.díl, který jsem si pořádně poslechla od začátku až dokonce, abych se nedopustila chyby, jako kdysi v minulosti, když jsem mnohým adresátům rozeslala mail s poselstvím z Medžugorje, který si ovšem někdo doplnil o svoje a neměla jsem pravdivost potvrzenou z více zdrojů, tak už ani nedělám to, že bych si řekla: ,,Super video - kuk na začátek, klik 4x někde uprostřed, pak někde v závěru a jo, to by odpovídalo - šup s tím na web." A přitom v místech, které jsem přeskočila, by mohly být dost blafy mimo evangelijní poznání skutečnosti, (které mám samozřejmě omezené a potřebuju se vzdělávat, vzdělávat a vzdělávat:) - zkrátka pídit po faktech, rozšiřovat obzory, ale občas už se v něčem orientuju:)). A každý můžeme mít ovšem taky trochu jiné vnímání a chápání některých slov, tak se úplnému nedorozumění a debatování o tom, jak to přesně je, nevyhneme - některé detaily vyžadují určitý nadhled. Důležité je, aby bylo v pořádku jádro pudla:) - nemíchala se do toho esoterika aj. nauky jdoucí mimo křesťanství - (příklad: třebo jako tzv. obecně zdravá strava je opravdu ve své podstatě člověku prospěšná - ,,Danielova zeleninová dieta" (dle proroka Daniela), - no a že s masem a rafinovaným sladiskem:) se to taky nemá přehánět - to je prostě prokázaný fakt - (dodávám, že nejsem vegetariánka, ani proti tomu nic nemám, když někdo z vážných důvodů nekonzumuje maso - kór to ze současných rychlochovů), ale ještě k tomu přihodit makrobiotiku a objímaní stromů (kvůli získávání zdraví a energie) a umenšit hodnotu Eucharistie, to už je opravdu scestné). Jinak ke šťavění a mixování ovoce a zeleniny (kéž by té co nejméně znehodnocené) vás i sebe povzbuzuju:).

Tak tedy video níže přiložené moc chválím - trošku bych sice uvítala méně intenzivní hlasový projev pana přednašeče:), ale kdo ví, jestli v publiku není někdo nahluchlý, kdo to potřebuje a my doma si to můžeme na reprácích vyladit dle svého sluchu:), každopádně lepší než nesrozumitelné kuňkání:). Pan Mojmír Voráč si rozhodně zaslouží velký potlesk a já bych tedy tuto přednášku, k níž vás srdečně zvu, shrnula vlastními slovy takto: Vděčnost za druhého, úcta a milosrdenství - přijetí druhého s jeho klady i zápory - milosrdný pohled na jeho chyby a nedostatky, vidět jeho dobrou vůli, jeho potenciál rozvoje (spíš než slepé iluze - ale když už někdo nosí růžové brýle, tak je to x krát lepší než mít po boku devastujícího kritika  - byť ho - pozor ženy - až sebedestruktivně obětavé ženy - milujete sebevíc, ...) - tedy nedělat z komára velblouda - pozor na nezdravý perfekcionismus (a zdravý ani neexistuje:) - to je pak mimochodem řeč o důslednosti:)), nepovyšovat se, velmi zásadní je vůdcovská role muže - ryba smrdí od hlavy! - tento apel na muže neumenšuje velikost role ženy - dobrých matek a žen je ,,zoufale" potřeba- ovšem s jejich přirozeností ne braním falešných břemen - zodpovědností na sebe. A nebuďte ani jeden ani druhý ,,Dorota Máchalová"!:) - no ano teorie je jedna věc a dopracovat se k ní druhá, ale když to co ubližuje, člověk ani neidentifikuje, tak pak partnera, rodinu stále něčím bez omluvy infikuje:(,...

Tolik obecně na úvod, k prvnímu dílu a vlastně i k celé sérii, kterou sem v nejbližších dnech vložím. Další díly už jsem jen opravdu proklikala - i když se někde malinko i více zaposlouchala:) a nemít tolik práce a úkolů, zůstala bych u toho sedět celý den, jak moc mě každý díl něčím zaujal. I když je nemám tedy všechny pořádně projíté (a poslední jsem zatím vůbec nenašla), vypadá to opravdu velmi nadějně - jedná se o poutavá vyprávění, přednášky s výzkumy a prezentacemi (a dle prvního dílu usuzuji na celkovou nezávadnost :) - no sami si uděláte svůj úsudek) - a pokud budete mít k jednotlivým dílům nějaké zajímavé připomínky a postřehy, neváhejte je sdílet a nenechat si je pro sebe. Třeba společně něčemu přijdeme na kloub a načerpáme ještě víc ,,živé vody" a nepřiotrávíme se nějakou ,,blátenickou":( :).

Tak už mi jen zbývá nám popřát na závěr maximum harmonie a souznění v našich vztazích (a celkově rodinách). ,,Jaké dobro, jaké blaho tam, kde bratři bydlí svorně!" (Žalm 133, 1) - samo, že nejen bratři, ale i sestry, oj oj, ať se do něčeho nezamotám...:)....

Zkrátka milé sestry a bratři, ať žijí dobrá manželství a funkční, zdravé rodiny, bijí v poslední době v této oblasti čím dál víc na poplach hodiny!!!

Denně zpíváme ,,Spoj nás v jedno, Pane" - dál překonávejme horlivou modlitbou každé rozdělení a neochabujme v boji, který stoji za to bojovat - to spočinutí v sluneční záři se pak vyplatí:).

V modlitbě Sabina +*

P.S. Tím úvodem jsem chtěla říct: ,,Všechno zkoumejte, dobrého se držte." ( 1Te - 5, 21) - kéž dokážeme všemu stále přesněji připisovat skutečnou hodnotu.

BT MSS 2013 - Mojmír Voráč (1-14)

Zobrazeno 384×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková